DC villanymotor – egyenáramú motor

 • Állandó mágneses kivitel
 • Teljesítménytartomány: 30W – 800W
 • Üzem: S1 – folyamatos, S2 – szakaszos
 • Fordulatszám: 2850 – 3500 1/min
 • Feszültség: 12V DC, 24V DC
 • Elérhető méretek: átmérő 42, 52, 65, 81, 104, 110mm
 • Hűtés nélkül
 • Magas indító nyomaték

Letöltések 

Jeladó

5 VDC – TTL kompatibilitás
Felbontás: 1-360 ppr
60kHZ
1 / 2 csatornás

Vezérlő elektronika

Egyirányú
0,8A – 15A
12 – 24 VAC / 15 – 35VDC
S1 folyamatos üzem
S2 szakaszos üzem

Vezérlő elektronika

Kétirányú
0,8A – 15A
12 – 24 VDC bemenet
0 – 24VDC kimenet
felfutás / lefutás

Ajánlott termékek

Csigahajtómű
Bolygóhajtómű
Tengelykapcsoló

DC mini villanymotorokat kínálunk a pár Watt-tól a százas nagyságrendű teljesítményig.

Egyenáramú DC motorjaink az ipar szinte minden területén felhasználhatóak, kiváló minőségük hosszú és megbízható élettartamot nyújtanak üzemeltetőik számára. A különböző feszültségeken működő motorok könnyen illeszthetőek egyedi felhasználásokhoz is.

A motorok szabványos IEC motorcsatlakozási peremmel rendelhetőek

Az aszinkron villanymotorokhoz hasonlóan az egyenáramú hajtómotorok is rögzíthetőek hajtóműre, ezt segíti elő az ipari IEC szabvány, mely a tengelyméreteket és a rögzítési furatátmérőket, illesztőperem átmérőket tűréssel együtt tartalmazza. A DC motorok esetén is megtalálható a csatlakozási IEC szabvány a termékkatalógusokban és leírásokban. Ez a rögzítési mód gyors, 4db csavarral történő rögzítést tesz lehetővé, az általunk ajánlott motorok B14 kis méretű pereme pedig helytakarékos, így a henger alakú motor mellé akár közvetlenül is építhet mást berendezésében.

IP20 illetve IP44 védettség

Egyenáramú motorok felhasználási területe sokkal szűkebb mint az aszinkron motoroké, ennélfogva a külső hatások elleni védelem is szűkebb mozgásteret ad tervezéskor. Az IP20 védelem csak kézzel történő hozzányúlás ellen védett, még az IP44 védettség már teljes benyúlás ellen és vízcsepp ellen is véd. Bővebb információ a védettségekről

Megbízható működés

Zárt és hengeres kialakításuknak köszönhetően ezek az egyenáramú motorok kiváló helykihasználást elérve biztosítják a hosszútávú, megbízható működést. A motor működéséhez szükséges szénkefék a motor kábel bevezetése mellett találhatóak, ellenőrzésükkel és időben történő cseréjükkel hosszú távú működés biztosított.

Hosszú élettartam

Ipari környezetre tervezett motor, mely nem az otthoni felhasználású gépek működési idejére lett optimalizálva. Ezáltal a megfelelő S1 vagy S2 üzemi idők betartása mellett hosszú ideig működőképes marad – természetesen a megfelelő karbantartások elvégzésével.

Csendes működés

Golyós csapágyakkal van biztosítva a motortengely forgása, mely hosszú távon is csendes működést tesz lehetővé már a legkisebb méretnél is. Ez a csapágy kenéssel rendelkezik, így hosszú távon is biztosítja a halk működési szintet. Ehhez hozzájárul a hűtés nélküli kivitel is, így a levegő áramlása sem okoz hangnövekedést.

Kompakt kialakítás, robosztus felépítés

Zárt, henger alakú házba szerelt DC villanymotor, mely így helytakarékos is. 5 házméret érhető el ennél a motornál:  42, 52, 65, 80, 110 mm.

Hűtés nélküli egyenáramú motor

Nem rendelkezik ez a sorozatú váltóáramú motor hűtőventilátorral, mivel működéséhez nem szükséges. A megfelelő üzemi körülményeket, időket és terheléseket betartva nem szükséges hűteni a tekercseket, ezáltal csendesebb is a motor és kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkezik.

S1 folyamatos üzem, S2 szakaszos üzem

Mivel hűtés nélküli villanymotor, ezért a legnagyobb nyomatékleadást csak S2 szakaszos üzemben képes leadni. A katalógusban megadott motorteljesítmény mellett viszont akár 24 órás folyamatos üzemre is képes, mely közel sem hasonlítható össze a modellezéshez vagy egyéb háztartási eszközökhöz használt egyenáramú motorokéval.

Opciók:

Mágneses jeladó

EMC szűrő

A DC motorok főleg olyan alkalmazásokhoz használatosak, ahol nem elérhető az egy illetve három fázis. Kis teljesítményeknél ezzel az egyenáramú motorral kiválthatóak az egyfázisú villanymotorok és a háromfázisú motorok is. Különös előnye van a kis feszültségnek, ha olyan helyen alkalmazzák, ahol áramütés veszélye állna fenn. Az egyenáramú motor egyik lényeges felhasználási területe a gépjárművekben is előfordulhat. Gépjármű építők használhatják olyan feladatok elvégzésére, melyeket az autó akkumulátoráról működtetett villanymotorral tudnak üzemeltetni. Például ponyva tekerő hajtómű, billentő hajtómű. Nem összetévesztendő azonban az ablaktörlő motorral, mely másra való. Ez ipari egyenáramú villanymotor, nem feltétlen alkalmas háztartási feladatok elvégzésére.
Ajánlatkérés
close slider

  Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
  Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
  Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

  A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!