Frekvenciaváltó INVEOR

 • 0,25kW – 22kW
 • IP20, IP55, IP66 kivitelekben
 • 1x230V / 3x230V vagy 3x400V / 3x400V
 • villanymotorra építhető
 • MMI integrált vagy külső vezérlés
 • opcionális STO (Safe Torque Off)
 • alap PLC funkciók

Letöltések

 

Jellemzők

 • IP65 védettség
 • integrált PLC
 • előkészített kábel bemenetek
 • hűtés nélküli kivitel 7,5kW-ig
 • Vibrációmentes kialakítás
 • Safe-Torque-Off funkció

Jellemzők

 • IP65 védettség
 • integrált PLC
 • előkészített kábel bemenetek
 • hűtés nélküli kivitel 7,5kW-ig
 • Vibrációmentes kialakítás
 • Safe-Torque-Off funkció

Kommunikáció

 • CANopen
 • PROFIBUS
 • EtherCAT
 • PROFINET
 • Modbus RTU
 • Sercos

Villanymotor kompatibilitás

 • robosztus, vibrációmentes adapter
 • több kompatibilis motoradapter
 • IE1, IE2, IE3, IE4 motorok
 • aszinkron, szinkron villanymotor

 

Villanymotorra szerelhető


Különböző gyári adapterekkel gyorsan a villanymotor kapocsdobozának helyére építhető

Falra szerelhető


Gyári adapter segíti a falra szerelhetőséget

Kézi MMI programozó panel


Integrált vagy külső kijelzővel és nyomógombokkal beállítható, szabályozható a villanymotor

Integrált kezelőszervek


Integrált potméter és irányítógombok a frekvenciaváltón
 
INVEOR frekvenciaváltó PC szoftver

PC szoftver


A motorra szerelt frekvenciaváltó ingyenes PC szoftverrel beállítható, indítható, monitorozható

Érintőkijelző


Külső kijelző segítségével monitorozható, vezérlehető a motorra épített frekvenciaváltó

INVEOR motorra építhető frekvenciaváltó

Az INVEOR M egy moduláris felépítésű hajtásvezérlő amely egyaránt alkalmazkodik a felhasználói igényekhez és az alkalmazásokhoz is. A motorhoz való elegáns illeszkedésnek és a robosztus kialakításnak köszönhetően az INVEOR M megoldást nyújt az ügyfél motorra ráépítési speciális igényének. A felhasználási helyhez szükséges integrációt segíti az INVEOR frekvenciaváltó család a legfontosabb kommunikációs csatornákon keresztül. Ez számunkra jelenti az 5 szinten történő intelligens csatlakozást.

 

1. INVEOR M sorozat

Öt méret fedi le a motor teljesítményeket 0,25-től  22 kW-ig, mind motorra építhető kialakítással, falra szerelhetően. Az INVEOR frekvenciaváltó képes csatlakozni és együttműködni a Safe Torque Off funkcióval (STO = biztonsági funkció).

Központosított hajtásszabályzási koncepció

A direkt motorra telepítés minimalizálja a vezetékek számát és az üzembe helyezési munkákat ezáltal a tervezés és kivitelezés költségét is különösen nagy távolsággal rendelkező rendszereknél. Az alkalmazási helyszínek könnyen kiterjeszthetőek, mivel nincsen szükség külön vezérlőszekrény kiépítésére. Az egyes készülékek teljesen előkészítettek, teszteltek és egységesítettek. Ez a fajta projekt tervezés és előkészítés sokkal gyorsabb mint egy hasonló projektnél ahol számos frekvenciaváltót vezérlőszekrénybe kell helyezni. Az árnyékolt motorkábelek nagyon rövidek ha egyáltalán szükségesek.

Bemenet / kimeneti konfiguráció

A bemenetek/kimenetek száma és a biztonsági funkcióval (STO) ellátott modell kiválaszthatóak bővítő modulként.

Energiahatékonyság

INVEOR hajtásszabályzók megfelelnek az EN 50598-as ECO tervezési irányelv legszigorúbb követelményeinek.

2. Kommunikáció

Az INVEOR frekvenciaváltó kompatibilis és kommunikál a legtöbb általános vezérlő környezettel: CANopen, EtherCAT, Modbus, Profibus, Profinet és Sercos. Kiválaszthatja a felhasználási hely számára ideális bus rendszert ami az adott alkalmazási környezetbe van integrálva.

Széleskörű kommunikációs csatornák

Az előnyben részesített kommunikációs busz rendszer kiválasztása általában a rendszerben használt vezérlő gyártójától, a sebesség és hálózat terjedésének funkcionális igényétől, valamint az elérhető egyéb eszközöktől függ. Az INVEOR termékcsalád széles körben ajánl kommunikációs lehetőségeket, elősegítve ezzel a meglévő rendszerbe történő könnyű integrációt anélkül, hogy el kellene térni az alkalmazásban korábban használt buszrendszerektől. A buszrendszer opcionálisan választható ki.

3. Működés és ellenőrzés

A működtetéshez egy kezelőpanel, egy külső vagy integrált MMI kézi vezérlő szükséges, de az igényektől függően lehetőség van külső érintőképernyőről és PC szoftverről is működtetni a frekvenciaváltós motort.

Integrált kezelőszervek

A központosított frekvenciaváltókat könnyen üzemeltethetjük busz rendszerről és az integrált kezelőpanel segítségével akár helyben is. Fogásirányváltás, paraméter változtatás, célérték és indítás/megállítás parancsok adhatóak meg. Mi több, az integrált potenciométer segítségével a célsebességet is könnyen állíthatjuk. A kezelőpanel opcióként igényelhető.

MMI kézi vezérlő

Üzembehelyezésre, paraméter állításra és karbantartás tervezésre, a rugalmas MMI kézi vezérlő alternatívaként elérhető a PC szoftverhez képest. Lehetőség van szerkeszteni és menteni a paramétereket valamint beállításokat másolni egyik készülékről a másikra (eszköz klónozás). Szintén lehetőség van specifikálni a célértékeket és kijelzőn megjeleníteni az aktuális értékeket. Az MMI kézi vezérlő kiegészítő alkatrészként rendelhető az INVEOR motorra építhető frekvenciaváltóhoz.

MMI opció

Integrált kezelőszervek

A kézi vezérlő összes funkciója 5 szabadon választható állapotkijelzéssel kombinálva lehetővé teszi a beállítást és működtetést magán a frekvenciaváltón. A beépített vezérlő minden alkatrésze megfelel az IP védelemnek. Az MMI ezen funkciója is opcióként kiválasztható az INVEOR frekvenciaváltóhoz.

Érintőképernyő

Kényelmesen automatizálhat akár néhány motorra szerelhető frekvenciaváltót buszrendszer használata nélkül amennyiben érintőképernyőt használ.

INVEOR PC szoftver

A felhasználó akár minden segítség nélkül üzembe tudja helyezni a készüléket az ingyenes PC szoftver segítségével akár virtuálisan. A szoftver rendelkezik beépített oszcilloszkóppal, valamint lehetőség van a paraméterek átadására, másolására egyik készülékről másikra is. A számítógépes program képes automatikusan felismertetni a motort a frekvenciaváltó segítségével. Az előzetes paraméter beállítások, felhasználó-specifikus értékek kijelzése könnyen automatizálhatja, gyorsíthatja az üzembehelyezést.

Egyszerű PLC IEC 61131-3 szabvány szerintfrekvenciaváltóba integrált PLC program

Az INVEOR frekvenciaváltó lehetővé tesz egy egyszerű programozható PLC lehetőségeit teljes hozzáféréssel a hajtásszabályzó frekvenciaváltó pramétereihez és státusz adataihoz is. A programozásra és ábrázolásra lehetőség van funkciós blokk diagram (FBD), strukturált szöveg (ST) és utasításlista (AWL) segítségével. Található 20 technológiai paraméter, elyeket a saját specifikus funkciókra használhatja alkalmazásánál. Minden egyes INVEOR készülék standard fel van szerelve egyszerű PLC-vel.

4. Motorra szerelés

Köszönhetően az innovatív felszerelési koncepciónak széles körben használható motor-specifikus adapter lemezek segítségével építhetjük az INVEOR frekvenciaváltó készüléket a piacon kapható szinte bármely motorra.

Motor adapter lemezfrekvenciaváltó rögzítő adapter villanymotorra

A frekvenciaváltó motorra történő mechanikus telepítés érdekében az adapter lemez (ADP) a kapcsolódoboz helyére kerül. Az INVEOR frekvenciaváltó direkt erre a motor adapter lemezre csatlakoztatható (plug-and-play). Köszönhetően a számos elérhető motor lemeznek, gyakorlatilag minden motorra felszerelhető. Az elérhető motor adapter lemezeket megtalálhatja a kiegészítők között.

Adapter lemez falra szereléshez

Ha az alkalmazás nem engedi, hogy a motorra szereljük fel a frekvenciaváltót, telepíthetjük közvetlenül a motor mellé is. A motor adapter lemez helyett alternatívaként lehetőség van falra szerelhető adapter lemezt rendelni, melyeket szintén a kiegészítők között találhat meg.

Adapter lemezek széleskörű választéka

Ez a választék magában foglalja a nagyszámú adapter lemezeket és köztes adaptereket a legtöbb használatos motortípushoz. Specifikus adapter lemezek szintén elérhetőek speciális motorokhoz, melyhez szükséges az igények pontos megadása mennyiséggel együtt. További információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

5. Vezérlési folyamat

Frekvenciaváltó vektoros vezérlés

Az INVEOR frekvenciaváltó szabályzási koncepciója úgy lett megtervezve, hogy az összes villanymotor – aszinkrontól a szinkronig – működtethető legyen vele.

Szenzor nélküli mező-orientált szabályzás aszinkron és szinkron motorokhoz

Összehasonlítva ezt a vezérlési módot a feszültség/frekvencia szabályzással, az INVEOR frekvenciaváltó jobb indítási nyomatékot ér el, jobb hatásfokot és optimalizált vezérlési minőséget ér el.
Az INVEOR támogatja az IE1 – IE4 hatáfok osztályt mind az aszinkron, mind a szinkron motorok esetében az IEC/EN-60034-30-1 szabvány szerint.

Automatikus motor azonosítás

frekvenciaváltó automatikus motor azonosításA beüzemelés gyorsaságát a motorra szerelt INVEOR hajtásszabályzó család automatikus motor felismeréssel segíti. Ehhez csak meg kell adni a motor adattábláján szereplő adatokat, és a beolvasási folyamat megkezdődik.
Ajánlatkérés
close slider

  Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
  Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
  Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

  A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!