Frekvenciaváltó

Frekvenciaváltó általános felhasználásra

Általános felhasználásra
V/f és vektoros szabályzási mód
1/3 fázis 3/3 fázis
IP20 / IP66 kivitel

Frekvenciaváltó egyfázisú motorokhoz

Frekvenciaváltó egyfázisú motorhoz
230V motorok szabályzása
V/f szabályzási mód
IP20 és IP66 kivitel

Frekvenciaváltó szivattyúhoz és ventilátorhoz

Ventilátor szabályzás
Szivattyú vezérlés
V/f és vektoros szabályzási mód
1/3 fázis
3/3 fázis
IP 20 vagy IP66 kivitel kapcsolóval vagy kapcsoló nélkül

Okosfrekvenciaváltó PLC funkcióval

Integrált PLC funkció
Növelt tudásszint
Növelt számú ki- és bemenet
V/f és vektoros szabályzási mód
1/3 fázis
3/3 fázis
IP 20 vagy IP66 kivitel kapcsolóval vagy kapcsoló nélkül

A frekvenciaváltók kizárólag európai gyártásúak, az Invertek Drives készülékei egytől egyig az Egyesült Királyságban készülnek.


Számos kiegészítő rendelhető a készülékekhez:

Optistick

Programcsoportok másolására, mentésére, Bluetooth kapcsolat létrehozására

Kihelyezhető panel

Kábellel kihelyezhető kijelző kezelőszervekkel, akár keret nélkül szekrénybe építhető

OLED kijelző

Több nyelvű kijelző, mely megjeleníti egyszerre a motor adatait, valamint programozáskor a menüpontok nevét

Fékellenállás

Hűtőborda mögé rakható fékellenállás, mely elnyeli a fékezésből visszanyert energiát

USB - RS-485 átalakító

A frekvenciaváltóhoz csatlakoztatható RS485 kábelt alakítja át USB porthoz

Elosztó

Több készülék egy hálózatra való felfűzéséhez szükséges elosztó

Jeladó kártya

ECO és P2 sorozathoz használható kiegészítő kártya, mely jeladó fogadásra alkalmas.

Jeltovábbító kábel

Számítógépes kapcsolat létrehozásához, több készülék összekapcsolásához szükséges RS485 kábel

RFI szűrő

A beépített EMC szűrő kiegészítéseként olyan helyre, ahol a normál EMC szűrő nem elegendő

Bemeneti fojtó

Csökkenti a bemeneti harmonikus áramtorzításokat, valamint véd a feszültség csúcsoktól és kiesésektől.

Kimeneti szűrő

Csillapítottabb kimeneti hullámformát biztosító szűrő, mely hosszabb vagy párhuzamosan használt motorkábelek használatakor szükséges, az RFI kibocsátás csökkentésére.

OptiTools Studio

Az ingyenesen letölthető program segítségével lehetőség nyílik PC-ről a készülékek programozására, programcsoportok mentésére/visszaállítására, valamint felügyeletére.

Theiss frekvenciváltó azonnali raktárról és beszállítással

 

A Theiss Hajtástechnika kedvező áron kínál frekvenciváltókat raktárról, és behozatallal is. 

A frekvenciváltókkal, mint választékunk egyik alappilléreként foglalkozik cégünk. Ezért fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek jó minőségű és megbízható frekvenciváltó típusokat kínáljunk.

Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki jelenlegi frekvenciváltó kínálatunkat, melynél fő szempontok: a kedvező ár, a megbízható működés, és a gyors kézzelfoghatóság szerepelt. 

frekvenciváltó

Hálózati támogatás:


A modern frekivalto_rajzvillanymotoros hajtások fordulatszám szabályzása a frekvencia módosításával megvalósíthatóak. Többek között ezt a feladatot is ellátja a frekvenciaváltó, továbbá az elektromos motor védelmi szerepét is betölti.
Az Invertek Drives frekvenciaváltók között több specializált típus is megtalálható, de az általános célt szolgáló ODE típusú készülék is alkalmas a legtöbb hajtásrendszerhez. 

Magyarországi raktárunkban elérhető a legtöbb méret, így gyors megoldás lehet a hajtóművek fordulatszám eltéréseinek korrigálására is.

Különlegesség az egyfázisú kondenzátoros motor frekvenciaváltója, mely más gyártóknál nem elérhető.

1 fázisú villanymotorokhoz: 1 x 230V bemenet – 1 x 230V kimenet

A gépbe vagy gép mellé történő beépítésnél kiemelt szempont az IP védelmi besorolás. Az alap készülékek IP20 védelme nem elegendő az ipari és háztartási környezet számára, a megfelelőséghez elektromos védőszekrény felszerelése szükséges. IP66 védett vagy dobozolt kivitel esetén a frekvenciaváltót egyszerűen a falra kell szerelni, nem szükséges további elektromos és mechanikus védelmet alkalmazni. Az IP66 védettségű frekvenciaváltók vízsugárral moshatóak, így az üzem tisztításakor karbantartásakor sem szükséges különös óvintézkedés. Utóbbi kivitel rendelhető kapcsolós és kapcsoló nélküli kivitelben is, hogy elősegítse vagy gátolja az indítást/kezelést.

 

 

 

Ma már sok esetben alapvető követelmény a villamos villanymotorok fordulatszám szabályozása, mely egyre jobban feltörekvő terület a hajtástechnika iparágában.

Típusaink között megtalálhatóak az egyszerű alkalmazásokhoz használható inverter típusoktól kezdve a bonyolult zárthurkú jel visszacsatolásos precíz fordulatszám vezérléses egységek vagy akár a növelt védettségű vízálló frekvenciaváltók egyaránt.

Egyfázisú villanymotorokhoz készült frekvenciaváltó egy különleges megoldás az ipar területén. Ezen a területen szinte egyedüli az Invertek cég frekvenciaváltója. Ezzel a megoldással könnyedén csatlakoztatható bármilyen 1 fázisú villanymotor az frekvenciaváltóhoz és könnyedén szabályozhatjuk kedvünkre a hajtásaink fordulatszámát. A különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos frekvenciaváltók nem képesek az egyfázisú villanymotorokon lévő kondenzátorok okozta vezérlési zavart kiküszöbölni ezért azok egyáltalán nem vagy csak igen komoly teljesítményveszteséggel tudják vezérelni a motorokat. Ám a mi egyfázisú frekvenciaváltónk erre megoldást nyújthat az ön berendezésénél is. Nem kell lecserélnie a már meglévő egyfázisú motorját háromfázisúra és vásárolni hozzá egy 1/3 fázisú frekvenciaváltót, hanem elég egyszerűen csak bekötni a mi általunk forgalmazott frekvenciaváltót a motorjához és már kész is a szabályozható hajtás.

Az E3 típusú frekvenciaváltók az egyszerűbb és gazdaságosabb típusok közé sorolhatók, mert vezérlésük a V/f görbe és szenzor nélküli vektoros szabályzás elvén működik. Ezen szabályzási formák legjobban a ventilátor és szivattyú villanymotorjainak fordulatszám szabályzásánál terjedtek el, mivel ezek általában terheletlenül indulnak és csak lefelé szabályozzák őket a névleges fordulatukhoz képest.

P2 frekvenciaváltó ezzel szemben már képes akár lökésszerű terhelések vagy teljesen terhelt (pl.: daru vagy présgép) villanymotorjának meghajtására, mivel ennél a típusnál a nyomaték akár 200%-a is elérhető már 0Hz-től! Ennél a típusnál már szenzor nélküli vektoros vezérlés működteti a villanymotort, mely kihozza belőle a legtöbbet, ami kihozható. A frekvenciaváltóba beépített Auto-tuning funkció elindítása után az inverter magára szabja a villanymotor karakterisztikáját, hogy a szélsőséges helyzetekben is a maximum teljesítményt produkálja.

ECO frekvenciaváltó kifejezetten a szivattyú és ventilátor szabályzására alkalmas készülék. Ez megnyilvánul olyan funkciókban, melyet egy standard vektor vezérlésű készülék nem tud. Például: szivattyú tisztítási funkció, ventilátor tűz esetnél történő működési funkciók. Szenzor nélküli vektoros üzemének köszönhetően pontosabb szabályzást tesz lehetővé, valamint a P2 típushoz hasonlóan alkalmas a különböző kártyák és kiegészítők fogadására.

IP66 tokozott frekvenciaváltó megoldásunk az összes típusnál elérhető, így ezzel a kialakítással már nem fontos az invertert a vezérlőszekrénybe elhelyezni, hanem elég csak egy külső lemezre vagy falra rögzíteni. Ennek a kivitelnek a burkolata fröccsenő víz és por elleni védelemmel van ellátva. Típusaink között szerepelnek fordulatszám szabályzó gombos és irányváltó kapcsolóval kiépített típusok is.

A frekvenciaváltó üzemeltetése gazdaságos

 

Ajánlatkérés
close slider

    Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
    Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
    Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

    A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!