Hajtáselemek

Kuplung, nyomatékhatároló

Szorítóhüvely

Szorítógyűrűk, kúpos tengely rögzítők

Ékszíj, ékszíjtárcsa

Lánchajtás

Lánckerék, lánc, láncvezető

Fogasszíjhajtás


Fogaskerék hajtás

Kúpkerék

Csigakerék hajtás

Csiga-csigakerék_sm

Trapézorsó, golyósorsó

Bordás kötés


Motorfeszítő


Ajánlott termékek

Hajtáselemek széles termékválasztékát tudjuk nyújtani önnek. Teljes termékpalettánk több 10.000 termékből áll, ennek ellenére az általunk forgalmazott termékek nagy része raktárról azonnal elérhető.

Minden egyes hajtaselem_rajztermékünk megfelel az európai, jó minőségnek és beszállítóink rendelkeznek az ehhez szükséges tanúsítványokkal is.

 • Lánckerék
 • Görgőslánc
 • Lánc- , szíj-feszítők     Láncvezetősín
 • Összekötőtengely
 • Szíjtárcsa
 • Ékszíj
 • Kuplung – Tengelykapcsoló
 • Összekötőtengelyek
 • Fogazott szíjtárcsa
 • Fogazott szíj
 • Csiga – csigakerék
 • Kúpkerék párok
 • Fogaskerék
 • Fogasléc
 • Trapézmenetes orsó és anya
 • Golyósorsó
 • Taper-Lock szorító
 • bordástengely
 • Kúpos szorítóhüvely   Taper-Lock rögzítő    Bordástengely és hüvely
 • Nyomatékhatároló
 • Motorfeszítő bakok

Az általunk forgalmazott hajtástechnikai elemek mind kiváló minőségű európai beszerzésű termékek, szavatolva az ön gépének hosszútávú, megbízható működését. A hajtáselemeink széles skálája lehetőséget ad arra, hogy ilyenfajta alkatrészeit egy helyről megrendelhesse, mely pénz és időmegtakarítást jelenthet. Termékeinket csoportosítva rendeztük el a könnyebb megtalálhatóság miatt és mindegyik termékcsoporthoz a hozzá tartozó katalógusa egyből elérhető.

 

Főbb termékcsoportjaink:

Lánckerék kínálatunk széles, kezdve az európai szabványútól az amerikai ASA típusokig. Többfajta kialakításban, mind agyas és laplánckerék egy, kettő vagy háromsoros kivitelben. Termékeink általában furatlan kialakítással kerülnek forgalomba de rendelhetőek taper-lock-os vagy akár kész furatos verzióban egyaránt. Létezik nálunk edzett lánckerék is, melyek fogazata a DIN szabvány szerinti hőkezelési eljáráson esnek át. Laplánckerekeinkhez különálló agyak is rendelhetőek, melyekre felhegesztve kész terméket készíthetnek. Agyas lánckerekeink másik változata a már említett Taper-lock -os kialakítású verzió, hol a lánckerék agy részébe az ön által választott furat átmérőjű és ékpályával kialakított DIN szabványnak megfelelő betét kerülhet. Ennek a praktikusságát a gyors össze- illetve a leszerelésben és a megmunkálás nélküli felfogatásban kereshetjük.

Görgősláncaink több minőségi szintben vannak jelen termékpalettánkon, így lehetőséget adva az ön számára mind minőségi és az üzemeltetés időtartamából adódó élettartami követelményeknek megfelelő típusú kiválasztására. Választékunkban vannak acél és rozsdamentes típusok is, mind ISO és mind ASA szabványnak megfelelő kialakítással. A görgősláncok továbbá egy, két vagy háromsoros kivitelben is rendelhetőek. Természetesen kiegészítőik, mint fél láncszem és patentszem is van a kínálatunkban a pontos hossz és végtelenítés céljára.

Lánc és szíjfeszítők – ezek a termékek elengedhetetlen részei a hosszabb erőátviteli (lánc és szíjhajtások) egységek kialakításánál. A láncfeszítő és szíjfeszítő kínálatunkban több típus is található, úgymint karos és rugós feszítő formában. Kedvező áraink jó megoldást nyújthatnak az ilyenfajta feladatok megoldásához.

A láncvezetősínek a láncok pontos futáshelyzetének kialakításhoz szükségesek, főleg nagyobb távolságú áthajtások esetén. Több profillal rendelkezünk mint egy és több soros kialakításhoz is.

Szíjtárcsáink széles palettán jelennek meg kínálatunkban, mint talán az egyik leggazdaságosabb erőátviteli rendszer alapeszközeként. Túlnyomó részt mi a Taper-lock -os betétes verziót kínáljuk, hol a szíjtárcsa agy részébe tetszőleges szabványos furatú ékpályával ellátott betét kerülhet, így téve még gyorsabbá a fel/le szerelést megmunkálás nélkül. Szíjtárcsáink több szélességi méretben: SPA, SPB, SPC és SPX állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Szíjakban is széles választékkal rendelkezünk a standard ékszíjak területén. A V profilú hagyományos ékszíjak terjedtek el Magyarországon legjobban, ezért ebből raktári készleteink lehetőséget adnak az ilyen típusú igények gyors kiszolgálására.

Kuplung – Tengelykapcsoló kínálatunk talán az egyik legszélesebb a hajtáselemű termékeink között. A kuplungok területen több beszállítóval is dolgozunk kezdve az egyszerű csillagbetétes tengelykapcsolóktól a nagy pontosságú szervó hajtásokhoz kialakított verziókig a pár Nm nyomatékátviteltől a több ezres nagyságrendig. Anyagukban is eltérőek tengelykapcsolóink – alumínium, öntöttvas, acél és szénszál erősítésű műanyag – lehetőséget adnak az ön specifikus hajtáshoz megfelelő típus kiválasztásához, legyen szó fúratlan vagy előre fúrt megoldásokról. Választékunkban megtalálhatóak: csillagbetétes, merev, hasított és rugalmas kivitelek sokfajta gyors és rögzíthetőségű felfogatással.

Motorfeszítőbakok feladata a szíj és lánchajtásoknál a legjelentősebb, mert ez által az utólagos feszítés a villanymotoros hajtásoknál nagy mértében leegyszerűsödik és a felfogatás kialakításánál sem kell ebben az esetben a tökéletes pontosságra törekedni, mert a motorfeszítő talpal ez később kényelmesen korrigálhatóvá válik.

Fogazott szíjtárcsák – bordás kerekek optimális megoldást nyújtanak kis és közepes méretű erővitelek esetére. A bordás kerekek hangtalan járásúak ellenben nagy nyomaték átvitelére képesek. Többfajta fogprofillal gyártják őket, melyek általában csereszabatosak egymással. A fogazott szíjtárcsákat megkülönböztetjük a fogprofil kialakítása, szélessége és kialakítása alapján. Így léteznek POWERGRIP®, HTD®, GT®, T, CT, AT, Poly-Chain GT stb. típusok a fogprofil miatt több szélességben és fogszámmal.

A bordáskerekek kialakítás szerint pedig vannak tömör (előfúrt) taper-lock-os és rúd formájú típusok. A fogazott szíjtárcsák anyaguk szerint pedig lehetnek alumínium és acél gyártmányúak.

Fogazott szíjak – Szerves részét alkotják a bordás kerekes hajtásoknak. Típusaik teljesen igazodnak a a fogazott szíjtárcsák profiljához. A szíjak kétféle kialakításban elérhetőek:

– Tömlő

– tekercs

formában. A tömlő típusú fogazott szíjak több átmérőben elérhetők és azok ügyfél specifikus szélességben vághatóak. A tekercs kialakításnál bármilyen hosszúság megoldható, ellenben ha a fogazott szíjhajtás igényli akkor azt végteleníteni kell. A fogazott szíjakból létezik egy és kétoldalú megoldás is.

Szorítóhüvely – Gyors rögzítést és kötés oldást lehet velük megvalósítani erőátviteli rendszereknél. A kúpos részüket csavarok segítségével lehet rászorítani a tengelyre ezáltal merev erős oldható kötést tudunk létrehozni. A szorító hüvelyek széles választékban állnak rendelkezésre ügyfeleink számára, többfajta megoldásban és méretben.

Nyomatékhatárolók – mechanikus védelmet nyújtanak a hajtások károsodásának megóvása érdekében. Nálunk kétfajta megoldás létezik. Az egyik nyomatékhatároló megoldásnál a rugó feszítő hatásával szemben egy felület áll szemben, mely ha a eléri a nyomaték határt az megcsúszik a felületen. Ennél a megoldásnál a nyomaték csak fix a katalógusban megadott értékekre állítható. A másik nyomatékhatároló megoldás viszont, mikor a rugós felülettel szemben golyók helyezkednek el, ahol a nyomaték határ elérése esetén a golyók a saját fészkükből a következő golyó fészkébe vándorolnak, így erős kattogó hangot hallatva a két erőátviteli egység nyomatékátvitele megszűnése esetén. Ebben az esetben a nyomaték határolót az ügyfél által meghatározott nyomatékra lehet pontosan beállítani.

Fogaskerék – termékeink nagy választékban, több modulos méretben és fogszámban állnak rendelkezésre. Az általunk forgalmazott egyenes fogazású fogaskerekes C45 -ös anyagból készülnek modern CNC gépeken a DIN 3972-es szabványú fogprofil szerint. Léteznek belőlük agyas és agy nélküli változatok is. A fogaskerekek fogszámot illetően a tartomány a 12 – 127 -ig terjed és modul tekintetében pedig 1 – 6 -ig. Erre a termékre több beszállítónk is létezik, így nagy választékból lehet válogatni kedves ügyfeleink örömére.

Fogasléc – Szervesen kapcsolódik a fogaskerekekhez, mivel a hajtás átvitelét azok a termékek valósítják meg. A mi általunk értékesített fogaslécek ipari kivitelűek és többfajta minőségi osztályba sorolhatóak. A mi fogasléceink csak jó minőségű termékek, így garantálva az egyenes futást és a kellő merevséget. Több változata létezik, mely anyagában is eltér egymástól. Vannak C35 C40 és C45-ös acélból készült típusok, valamint műanyagok is. Kialakításuktól függően pedig négyzetes és lapos kör alakú fogaslécek is. Nálunk 500, 1000, 2000 és 3000 mm hosszú elemek között lehet válogatni.

Trapézmenetes orsó – A trapézmenetes szár az egyik erősségünk a hajtáselemek között, mivel elég sok orsós emelőt értékesítünk. Így ebből a választékunk talán egész Magyarország legnagyobb kínálata, kezdve az egész kicsi 10 x 2 mérettől a 160 x 16 -ig és akár a felett is egyedi kérésre. Természetesen a trapézmentes orsóhoz szervesen kapcsolódnak az orsó anyák is, mely több kialakításban és anyagban állnak rendelkezésre. Létezik bronz, acél és műanyag, kerek hatszögletű peremes, önbeálló, biztonsági, önkenésű orsó anyáink. A trapézmenetes szárból is több verziónk van, mint acél, rozsdamentes acél hengerelt (mángorolt) és esztergált változatban 1 és 2 bekezdéses típusban.

Golyósorsó – A népszerű trapézmenetes szárak egyik komoly alternatívája a golyós orsó. Több érv szól mellette, de az egyik legnagyobb hátránya az ára. Sajnos jelen pillanatban még nagyságrendekkel drágább a golyósorsó a trapézmentes szárakkal szemben, bár a trendek a folyamatos árkülönbség csökkenését mutatják. A golyós orsó rendkívül jó hatásfokkal bíró – 98%- megoldás lineáris mozgások végzésére. Nálunk széles palettán találhatóak ezek a termékek a 16 -os mérettől akár az 50 -es méretig. Természetesen az anyákban is nagy a választék, mint peremes és henger alakban.

Csiga – csigakerék pár – A legtöbb embernek ezekről a termékekről egyből a csigahajtómű jut eszébe és teljesen joggal hisz a csigahajtás az elsődleges felhasználási cél az ilyen termékeknek. Nálunk megvásárolhatja a hajtáshoz szükséges legfontosabb hozzávalókat, melyekből elkészítheti az ön egyedi csigahajtóművét. Több modul és típus áll nálunk rendelkezésre és rendelhető akár különálló csigakerék vagy csak csiga is.

Kúpkerék – Az Theiss Hajtástechnika bő választékkal rendelkezik a kúpkerekek területén. Kúpkerékpárjaink kiváló minőségű termékek és kimondottan az ipari felhasználásra készülnek. Olcsó és gazdaságos megoldást nyújtanak kis áttételű hajtások derékszögű átvitelére. Léteznek nálunk egyenes és spirál fogazású kúpkerekek is több modulban és áttételben egyaránt. Egyenes fogazású kúpkerekeink sokfajta fogszámmal a 16 -tól a 32 – fogig válaszhatóak 1 – 5 modulig, áttételben pedig 1:1 – 1:4 -ig. Fontos, hogy a kúpkerék párokat ténylegesen is párban vásárolják, mivel így lehet csak garantálni a halk és rezgésmentes hajtásátvitelt. Spirálfogazású kúpkerekeink a DIN 323 szerint készülnek 1:1 és 1:2 -es áttétellel C43 -as anyagból.

Ajánlatkérés
close slider

  Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
  Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
  Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

  A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!