Homlokkerekes hajtómű

Alumínium homlokkerekes hajtómű

Öntöttvas homlokkerekes hajtómű


Többfajta egyenes kihajtású homlokkerekes hajtóművet kínálunk kedvező áron raktárról kedves ügyfeleink részére.

Minden olyan esetben használható ahol az egyenes hajtómű szükséges az erőátviteli elemek között. A homlokkerekes hajtóművek az egyik legjobban elterjedt típusa az egyenes kihajtású hajtómű tengellyel.

Alumínium házas egyenes hajtóműveink nagy része raktárról elérhető,

Hydromec – alumínium egyenes homlokkerekes hajtóművek:

Raktárról tudjuk adni az alumínium homlokkerekes Hydromec hajtóműveket 1, 2 és 3 fokozatban 35 mm-es tengelyig mindegyik áttételben (kb. 7,5kW-ig, áttételtől függően.) Ezzel ügyfeleink igen széles termékpalettához juthatnak hozzá azonnal igen kedvező áron.

 • Teljesítmény: 0,09kW – 7,5kW
 • Nyomaték tartomány: 20 – 520Nm
 • Áttétel: 1,3 – 480,16

 

H – Sorozatú öntöttvas házas homlokkerekes hajtóműves villanymotor:

Raktárról tudjuk adni az öntöttvas homlokkerekes WATT DRIVE (WEG) hajtóműveket 1,2 (adott esetben 3) fokozatban 60 mm-es tengelyig mindegyik áttételben (kb. 10kW-ig, áttételtől függően). Ezzel is ügyfeleink járnak jól, gyakorlatilag azonnal elérhető homlokkerekes hajtóműveink már aznap termelhetnek.

öntöttvas homlokkerekes hajtóművek adatai:

 • Teljesítmény tartománya: 0,12kW – 90kW
 • Nyomaték tartomány: 0 – 14000 Nm
 • Áttétel: 0,8 – 8600

Amennyiben az ön igényei túl vannak ezen a teljesítményen, úgy kérem nézze meg az általunk forgalmazott nehézipari homlokkerekes hajtóműveinket!

Homlokkerekes – egyenes kihajtású hajtóműveink több típusban és kialakításban állnak rendelkezésre. Talán ezek a hajtóműves motorok második legnépszerűbb kialakítása a csigahajtóművek után. Az általunk forgalmazott hajtóműves motorok között két különböző típusú változat létezik:

– Alumínium házas homlokkerekes hajtómű – gazdaságos kivitel

– Öntöttvas házas homlokkerekes hajtómű – merev nehézipari kialakítású

A két egyenes kihajtású hajtóműves motor között felhasználhatóságban nincs különbség, csak a ház merevségből adódóan az alumíniumverzió egy limitált teljesítményig (kb. 7,5 kW) áll rendelkezésre, e fölött a H sorozatú homlokkerekes hajtóművet javasoljuk.

Az ilyen egyenes hajtóműnek több előnye van:

– Talpas és peremes kialakítás egyszerre

– Plusz, nagyobb méretű perem rögzíthető

– Kicsi kompakt hajtóműház a jobb elhelyezhetőségért (kisebb méret nagyobb teljesítmény)

– Motor adapteres megoldás, szabványos villanymotor csatlakoztathatóságához

– Direkt motor felfogatás (csak az öntöttvas házas H sorozatnál)

– Megbízható, bevált konstrukció ipari alkalmazásokhoz tervezve

– Homlokkerekes hajtóművek kedvező hatásfoka kb. 98%

– Akár 4 – 5 fokozatú, egészen lassú kihajtó sebesség is elérhető

– Speciális fogazás, nagy nyomatékátvitel (H sorozatú hajtómű)

A homlokkerekes hajtóművek képezik az egyenes hajtóművek gerincét, kiváló tulajdonságokkal bírnak. A kialakításból adódóan kis méretben megoldhatja hajtási problémáit. Az egyik leggazdaságosabb megoldás a nagy teljesítményű hajtóművek között. Több méretben, egészen 90kW -ig kínálunk ilyen kialakítású hajtóműves motorokat.

Az egyenes kihajtású hajtóműveket raktáron tartjuk – így garantálva a rövid szállítási határidőt –  alkatrészekben, ez esetben az összeszerelést mi végezzük műhelyünkben a rugalmas kiszolgálás érdekében. Minden ilyen hajtóművünket olajjal feltöltve szállítjuk és 1 év garanciát biztosítunk a termékekre. Beépítés szempontjából ezen típus szinte minden pozícióban beszerelhető és a hajtóművek is úgy lettek kialakítva, hogy egyfajta olajmennyiség szükséges minden típusú elhelyezéshez.

Homlokkerekes hajtóműveink kedvező ár/érték arányukkal hívják fel magukra a figyelmet, melyhez az átlagos rövid szállítási határidő és a megbízható hosszú élettartam párosul.

Természetesen a tervezést is szeretnénk megkönnyíteni az önök számára, ezért minden egyenes kihajtású homlokkerekes hajtóműves motorjainkhoz rendelkezésre állnak 2D / 3D rajzok kb. 25 formátumban, melyek egyszerűen beilleszthetők szinte bármilyen tervezőprogramba. Ezeket a rajzokat az internet oldalunkról le is tölthetik. https://theissdrive.com/muszaki-tamogatas/cat4cad/

Próbálunk ügyfeleinknek komplex szolgáltatást nyújtani, ezért is fontos számunkra az eladások utáni ügyfélkapcsolat is. Szervizünkben rendelkezésre állnak alkatrészek és szívesen adunk szakmai tanácsokat is az üzemeltetés kapcsán felmerülő problémáikra is.

Az egyenes homlokkerekes hajtómű a második legtöbbet eladott hajtómű típus a csigahajtóművek után. Sikere egyszerű homlokkerekes felépítéséből következik. A fogaskerekek edzettek, köszörültek valamint ferde fogazásúak az alacsony futási zaj elérése érdekében. A homlokkerekes hajtóművek alumínium vagy öntöttvas házzal készülnek. Az alumínium ház nagy előnye az ár valamint a súly, jóval könnyebb az öntöttvasnál. Azonban az átvihető nyomaték is kevesebb hozzá képest. Ha robusztus kivitelre van szükség akkor érdemes az öntöttvas hajtóművet választani. A homlokkerekes hajtóművek közel száz százalékos hatásfoka is nagyon kedvezővé teszi őket. A régebbi hajtóműveket nagyobb hajtásházba és nagyobb tengelyekkel építették, köszönhetően a gyártástechnológia kiforrottságának a mai korszerű hajtóművek akár két lépcsővel is kisebbek a 20-30 évvel korábban gyártott homlokkerekes hajtóművekhez képest. Ezért cserekor lehetséges hogy például kazánlemezzel alá kell polcolni az új hajtóművet illetve forgácsolni az új vékonyabb kihajtó tengelyhez a hozzákapcsolódó erőátviteli elemet. Az alumínium homlokkerekes hajtóműveket nem szokás festeni. (De adott esetben praktikus lehet, elkerülendő az alumínium megfeketedését.) Az öntöttvas homlokkerekes hajtóműveket természetesen megfelelő lakk réteggel látjuk el. Többféle festés is létezhet a környezetnek való megfeleléstől függően. Illetve a gép színével megegyező RAL színkódnak megfelelő festésre is lehetőség van. A homlokkerekes hajtóműveknél a nagy áttételt több fokozatban érik el. (Egy fokozat 2 kapcsolódó fogaskereket jelent.) Az egyfokozatú homlokkerekes hajtóművek jó megoldást nyújtanak a relatíve magas fordulatszámok esetén (pl. 300 1/min). A kétfokozatú homlokkerekes hajtóművek a legelterjedtebbek (pl. 60 1/min fordulat). De léteznek 3 és négy fokozatú homlokkerekes hajtóművek. Előfordul hogy két különböző homlokkerekes hajtómű összeépítésével érhetjük el a kívánt hatást. A homlokkerekes hajtóműveket is elláthatjuk fékes villanymotorral, de jeladó, kényszerhűtés (külsőhűtés) és egyéb opciók is lehetségesek. Robbanásbiztos kivitelre is van lehetőség mind a Hydromec, mind a WATT DRIVE homlokkerekes hajtóműveknél. Ezeket előre specifikálni szükséges. Nem ugyan az a szabvány vonatkozik hajtóművekre mint a robbanásbiztos villanymotorokra. Azt is fontos megjegyezni, hogy nem létezik egységes szabvány a homlokkerekes hajtóművekre, eltérően a villanymotoroktól. Sokszor meglepődnek az ügyfelek, de így van, minden gyártó olyan méretben és tengellyel gyárt amivel óhajt. Két jellemző fő irány alakult ki (legalábbis hazánkból nézve) a német méretezés és az olasz. Nem véletlen hogy a német gyártmányok hasonlóak vagy hogy az olaszok. Igyekeznek a mértekben hasonlót adni, mind csereszabatosság mind az ár tekintetében.

 

Ajánlatkérés
close slider

  Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
  Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
  Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

  A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!