Hydro-Mec kúpkerekes hajtómű

Teljesítmény tartomány: 0,09kW – 45kW
Nyomaték: 12 – 4600 Nm
Áttétel: 4,8 – 822
Alumínium és öntöttvas ház
2-, 3-, 4- fokozatú kivitel
Kis súly, vákuum impregnált alumínium
Egyben öntött ház

Letöltések 

Hydro-Mec kúpkerekes hajtómű

A valóságban is Olaszországban készült hajtóművek precíziós megmunkálású
kúpkerekekkel készülnek. Üzemeltetésük során magas hatásfokon üzemelnek,
ezáltal visszanyerik a befektett energiát.

Főbb jellemzői:

– nagy energiahatékonyság
– moduláris, kompakt kialakítás
– eltávolítható betekintő ablak a könnyű karbantartási ellenőrzéshez
– edzett fogaskerekek
– natúr védett, akár festhető alumínium ház
– nagy teherbírású precízen megmunkált öntöttvas ház
– akár több szimmering tömítés behajtásnál
– egy öntvényből készülő ház

 

Kihajtási és rögzítési lehetőségek:

– csőtengely
– rozsdamentes csőtengely
– kihajtó tengely egy vagy kétoldalon
– szorítóhüvely
– kihajtó peremes felfogatás
– talpas rögzítés (házhoz)
– nyomatéktámaszos rögzítés

A Hydro-Mec kúpkerekes hajtóművek kiváló hatásfokkal üzemelő hajtások, melyek az ipar számos területén megállják a helyüket.

A kisebb méretű házak X63 méretig alumíniumból készülnek, ezáltal kis súly jellemző rájuk. Ez nem kizárólag a beépítést teszi könnyűvé, hanem a gépvázat sem terheli nagy mértékben, illetve a hővezetésben is számos előnnyel
rendelkeznek. Ráadásul ezzel a beruházási költséget is csökkenteni tudja, mivel ára kedvezőbb öntöttvas társaihoz képest.

Az olasz gyár az utóbbi években kifejlesztette nagyobb méretű hajtóműveit is ebben a kivitelben, melyek természetesen már öntöttvasból készülnek. Így X73 mérettől kezdődően már a robosztus, nagy teherbírású házakkal készülő kúpkerekes hajtást rendelheti meg, mely igyekszik az öntvény előnyeit magában foglalni, ezáltal jó rezgéscsillapító, merev és strapabíró. Precíz megmunkálásnak köszönhetően nagyon pontos csapágyvezetést és ezáltal nagy hatékonyságot érhetünk el vele, így a melegedés mértéke nem számottevő. Az alumínium házhoz hasonlóan szintén egy öntvényből készül a kúpkerekes hajtásház, ezáltal nem lehet problémánk az olajszivárgásokkal, és a hővezetési jobb tulajdonságokat mutatnak.

A Hydro-Mec olasz gyártó a saját tervezésű hajtóműveinél külön hangsúlyt fektet a kenés tervezésére, fontos szempont, hogy minél kevesebb kenőanyaggal, de minél pontosabb és hatékonyabb kenést valamint hűtést érjenek el. Kizárólag neves gyártók kiváló kenőolajait használják és ajánlják, ezért a hajtóművek vagy az Eni (Agip) termékeivel vagy Shell olajjal vannak gyárilag feltöltve a hajtóművek.

A Theiss Hajtástechnikánál rendelt hajtóművek esetében itt is megvan az a lehetőség, hogy egyéb, speciális kenőanyaggal töltve kapja meg hajtóművét, például élelmiszeripari vagy extrém magas akár alacsony hőmérsékletű üzemeltetésre alkalmas környezetre alkalmasan. Ezzel időt, munkát és pénzt takaríthat meg cége számára, hiszen nem szükséges a beüzemelésre előkészített hajtóművéből kiüríteni az új kenőanyagot, átmosni és beszerezni az igénynek megfelelő olajat. Szervizünkben már az összeszerelés folyamán csak az előírt speciális kenőanyagot használjuk, és a tesztelés folyamán is az teríti be a hajtómű belső felületeit. Számos iparágban kiemelt előírások vonatkoznak a hajtóművek, motorok és egyéb gépek üzemeltetésére, melyre a nevesebb gyártók felkészülnek.

Ennélfogva ezen Hydro-Mec kúpkerekes hajtóműveket is megrendelheti ATEX, azaz robbanásbiztos kivitelben. Ehhez csupán az Ön üzemeltetési helyén elvárt zóna, csoport besorolást valamint a hőmérsékleti osztályt és halmazállapot megjelölést kell megadja, így a megfelelő tanúsítvánnyal és körültekintéssel gyártott hajtást fogja kézhez kapni. Ez az a tulajdonság aminél már a felelősség óriási, senki sem bízhatja a véletlenre és “noname” gyártók termékeire a berendezés üzemeltetését.

Ezért kiemelkedően előnyös ha valóban Olaszországban gyártott európai alkatrészekből álló termékekből áll a hajtómű, és nem csak a papír fontos hogy meglegyen.

 

Ajánlatkérés
close slider

    Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
    Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
    Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

    A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!