RV csigahajtómű

 
Teljesítmény: 0,06 kW – 7,5 kW
Nyomaték: 8 Nm – 1800 Nm
Áttétel: 1 : 5 – 8000
Méretek: 25, 30, 40, 50, 63, 75, 90 – alumínium ház kialakítással
Méretek: 110, 130, 150 – öntöttvas ház kialakítással

Letöltések 

CRV – Behajtótengelyes verzió

CRV-E – behajtótengely extra kihajtótengellyel

CMRV – motorperemes behajtás

 

CMRV-E – motorperemes behajtás extra kihajtótengellyel

Termékleírás

 

Kedvező áron kínálunk csigakerekes hajtóműveket több méretben, raktárról, gyors kiszolgálással céges-, és magánügyfeleink részére.

Tetszetős és praktikus kialakítás ötvözve a megbízható működéssel – ez az egyszerű titka ennek a csiga hajtómű sorozatnak. Moduláris kiegészítők széles skálája – úgymint felfogatóperemek, kihajtótengelyek, előtétfokozatok, nyomatékkar – csak még tovább növelik e termék flexibilis felhasználását. A négyzetes hajtóműház további előnyöket ad a hajtómű rögzítésénél is, mely így bármilyen oldalról könnyen és kényelmesen rögzíthető a berendezésekhez.

Főbb tulajdonságai:

 • Esztétikus funkcionális formatervezés
 • Könnyű alumínium ház kialakítás (25 – 90 es méreteknél)
 • Karbantartás mentes élettartam-kenéssel, szintetikus olajjal
 • Csereszabatos más neves gyártók termékeivel
 • Talpas és peremes felfogatási lehetőség alaphelyzetben
 • Kiváló hőelvezetés tulajdonság, köszönhetően a bordázott ház kialakításnak
 • Moduláris kialakítás, sok kiegészítővel
 • Festett korrózióálló alumínium szürke bevonat
 • Megbízható robosztus, időtálló kialakítás
 • Minőségi csapágyak a csigánál (NTN vagy NSK)
 • Minimum 20,000 üzemóra élettartam átlagos igénybevétel esetén
 • Kiegészítők – raktárról:
 • Egyoldali kihajtótengely
 • Kétoldali kihajtótengely         Kihajtó peremek         Nyomatékkar
 • Védő kupak    Duplacsiga kit Előtétfokozat   Csökkentő hüvely

Méretek: CMRV 25; CMRV 30; CMRV 40; CMRV 50; CMRV 63; CMRV 75; CMRV 90; CMRV 110; CMRV 130; CMRV 150, CHM 25; CHM 30; CHM 40; CHM 50; CHM 63; CHM 75; CHM 90; CHM 110; CHM 130

Motorperem méretek: PAM 63B14; PAM 63B5; PAM 71B14; PAM 71B5 = PAM 80B5; PAM 80B14; PAM 90B14; PAM 90B5; PAM 100B14 = PAM 112B14; PAM 100B5 = PAM 112B5; PAM 132B5

A csigahajtómű áráért hívja értékesítő kollégáinkat!

Napjainkban elmondhatjuk, hogy a világban ez a kialakítású csigakerekes hajtóművek a legtöbbet eladott termékek, köszönhetően az igen praktikus házkialakításnak, a műszakilag jól átgondolt megoldásoknak és természetesen a tetszetős külalakjának is.

A CMRV  vagy NMRV csigás hajtások főleg alumínium házas könnyű kialakításban készülnek, csak a nagyobb méreteknél a hajtómű ház szilárdsága miatt szükséges az öntöttvas házas megoldás (100 és 130-as méret). Többfajta felfogató perem szerelhető fel, akár mindkét oldalra is – kör és négyzetes, rövid és hosszú kialakítással. A hosszabb peremek ideális megoldást nyújtanak a csigás hajtás rögzítéséhez, mert ebben az esetben a villanymotor nem lóg bele a felfogatás síkjába és így például tökéletesen beleolvadhat egy szállítószalag hajtás oldalsó vázszerkezetébe. Létezik azonban egy elfordulás elleni nyomatékkaros rögzítési mód is, mikor a csiga hajtómű csak egy ponton a rá ébredő forgató nyomaték elleni elforgás miatt rögzítődik. Ez a legegyszerűbb módja a hajtómű felfogatására, mert ebben az esetben nem kell pontos furatokat a gép vázába fúrni, hanem csak egy kör kerületi pontja mentén (nyomaték kar furata) egyetlen rögzítési pont kialakítása szükséges. Ezzel a megoldással a hajtómű felszerelésénél jelentős időt takaríthatunk meg.

Nálunk a Theiss Hajtástechnikánál is ez a legjobban keresett csigakerekes hajtóműves motor (CMRV, NMRV,CHM), főleg szállító szalagok és könnyűipari berendezések hajtására ideális megoldás. Többfajta verzióban és rengeteg kiegészítővel rendelhető csigahajtómű, mely típust folyamatosan raktárról értékesítjük partnereink számára.