Variátor

 

Teljesítmény tartomány: 0,18kW – 4kW

Mérettartomány: 02 – 50

Nyomaték tartomány: 1,5 – 65 Nm

Sebességtartomány 4P esetén: 170 – 1000 1/min

Alumínium ház

Letöltések

CV variátor IT-EN

Mechanikus fordulatszám szabályzás 

A villanymotor fordulatának szabályozására a frekvenciaváltón kívül kiválóan alkalmas megoldás a variátor használata, ha csak bizonyos sebességtartományon belül szeretnénk változtatni a fordulatszámot. A fordulat változása mellett a nyomaték is változik, a mechanikus súrlódótárcsás kialakításnak köszönhetően.

Beépítési lehetőségek:

 • B5 pozíció
 • V1 pozíció
 • V3 pozíció

Kiegészítők:

 • talp
 • gravitációs óra
 • kétoldali tekerőgomb

Méretek: CV02; CV05, CV10; CV20; CV30; CV50

A variátorok kiválóan alkalmasak villanymotorok fordulatszámának változtatására. A villanymotor pereméhez alkalmazkodva rögzíthető a motorperemre, kihajtó oldalára pedig ugyanaz a szabványos B5 méretű perem van szerelve. A motorra szerelve 1:5 arányban lehet csökkenteni a fordulatot legnagyobb mennyiségben, a legkisebb áttétel pedig 1,4 – 1,6. Kézileg lehet a tárcsát forgatni mely által a kihajtó fordulatszám csökken. Ez az eladó mechanikus variátor olyan berendezésekhez alkalmas, melyeknél nem szükséges 0-ról való gyorsításra, vagy túlpörgetésre. Frekvenciaváltóval könnyen lehet le illetve felfutást végezni, de az egy elektronikus eszköz, külön programozást és hozzáértést igényel, míg a variátornál ezzel szemben csak a tárcsát kell forgatni, és egyszerűen változtatható bármely motor fordulatszáma.

Kiegészítői között megtalálható a gravitációs óra, mely segít a beállításban. Talpas kivitel esetén rászerelhető egy talp a könnyebb szerelhetőség érdekében.

Amennyiben Önnek jobb volna elektronikusan változtatni a frekvenciát, és ezzel a fordulatszámot, nézze meg frekvenciaváltóinkat

Ajánlatkérés
close slider

  Sürgős ajánlatGyors szállítás (raktárról)
  Fájlformátum: txt pdf doc docx jpg png
  Hírlevél feliratkozás (nem küldünk sokat)

  A küldéshez az adatkezelési tájékoztatást el kell fogadni!